Hopp til hovedinnholdet

Jeg har glemt to p-piller, kan jeg være gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg tok ut p-stav for 16 dager siden og begynte på p-piller dagen etter. Jeg har glemt to p-piller i denne perioden. Jeg har kjæreste og har hatt en del sex i denne perioden. Jeg lurer på om jeg kan være gravid og når er det da sannsynlig at det vil vises på en graviditetstest? Jeg har ikke hatt mensen den perioden jeg har hatt p-stav, så vet ikke om jeg kan regne utfra mensen om når jeg kan ta graviditetstest.

Besvart 06.10.2018 16:31
 

Svar
Hei jente 20 år!

Når du har glemt to p-piller kan sikkerheten til p-pillene være redusert. Du burde brukt annen prevensjon i tillegg i syv dager etter siste glemte pille.

Jeg råder deg til å ta en graviditetstest to - tre uker det siste samleiet i den "ubeskyttede" perioden. En graviditetstest vil som regel gi positivt utslag to uker etter samleiet som førte til befruktning.


Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet