Hopp til hovedinnholdet

Er nesten sikker på at jeg er gravid.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er nesten sikker på at jeg er gravid. Jeg har så godt som alle symptomer på graviditet; brystene har vokst, jeg erkvalm(har kastet opp et par ganger uten grunn og vet ikke hva annet det kan være), svimmel, hodepine, mye utflod, humørsvingninger(begynner å grine av alt, alt er rørende, og blir kjempefort irritert), ujevn kroppstempratur( blutselig gå fra kjempevarm til iskald, eller omvendt) er kåt nesten hele tiden, har magesmerter som ligner menssmerter uten at det er mensen, murring i magen og magen og vaginaen kjennes annerledes og ta på, har også veldig hard livmor(den har ikke vokst). Men jeg har tatt tre graviditetstester, og vært hos gynekolog, testene var negative, og gynekologen var usikker så tok en blodprøve, jeg tenkte å ringe i morgen å høre om de har fått svar. Men jeg lurer sånn på hvis jeg ikke er gravid, kan det være noe annet? Og kan det likevel være graviditet? Har jo hørt andre som har hatt negative tester og blitt gravid.

Besvart 16.10.2018 21:30
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no, jente 20 år.

Det høres ut som du har alle symptomer på graviditet, men litt rart at graviditetstestene ikke har slått ut. Så fint at du har blitt henvist til gynekolog for å finne ut av det.

Blodprøven som gynekologen tok er nokså sikker, så da vil du få svar der. 

Hvis du ikke er gravid, kan det høres ut som en hormonell ubalanse i kroppen din som muligens gynekologen kan forklare deg.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet