Hopp til hovedinnholdet

Mensen er forsinket. Går på p-piller, men kan jeg være gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Mensen min er forsinket med ca 5 dager. Jeg går på p-piller og vanligvis bruker kondom i tillegg under sex men kondomet sprakk og typen fikk kommet inni meg. Jeg tar p-piller uten sukkerpiller og går bare rett over på nytt brett når det ene er ferdig (cerazette). Noen ganger i løpet av en uke glemmer jeg å ta pillen slik at det blir på det meste en time etter normal tid. Den første måneden på pillene mistet jeg mensen helt men da hadde jeg ikke hatt sex så jeg slappet av. De tre siste månedene har jeg hatt mensen men ikke kraftige. Tre uker siden hadde jeg en liten blødning midt på dagen, også tiden for mensen å komme. Den siste uken har jeg hatt litt kramper i underlivet pluss litt gass. Har også vært syk de siste to ukene med forkjølelse. Må nevnes at jeg sliter litt med ujevn spising. At noen ganger spiser jeg ikke på 24 timer og andre dager helt normalt. Kan dette påvirke mensen? Kan jeg være gravid eller kan jeg slappe av? Jeg har bekymret meg for dette i snart fire uker..

Besvart 01.11.2018 18:08
 

Svar
Hei!

I og med at du bruker Cerazette er faren for graviditet uansett svært liten. At han kom inni deg nå en gang øker ikke faren for graviditet. Med Cerazette kan mensen bli helt borte. Det kan også bare komme en mindre blødning innimellom. At den nå er 5 dager forsinket trenger ikke bety noe. Ujevn spising skal ikke påvirke blødningene du kan få med Cerazette.

Jeg mener det er lite sannsynlig at du skulle ha blitt gravid. Er du fortsatt usikker kan du ta en gravitest for å slippe fortsatt uro.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om mobbing?

Hvor skjer mesteparten av mobbing?