Hopp til hovedinnholdet

Gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, trenger fort svar! Jeg er usikker om jeg har blitt gravid, etter som jeg hadde ubeskyttet sex med en. Jeg har nemlig fått mensen rundt 13 dager, før jeg egentlig skal ha det. Vil det si at jeg er gravid? det kommer både brunt og rødt i trusa, men vet ikke om det er bare gammelt/rester fra forrige periode. >Jeg tok itillegg er Norelevo etter ubeskyttet samleie. Håper på å få svar fort! Hilsen desperat jente, som ikke vil bli gravid enda.

Besvart 05.11.2018 21:14
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss. Når du har fått mensen betyr det at du ikke er gravid. Når du i tillegg har tatt nødprevensjon innen tidsfristen er du veldig sikker på at du ikke er gravid. 
Kan du oppsøke helsestasjonen for ungdom og få deg fast prevensjon?
Legger ved noen artikler du kan lese. 

Lykke til. 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjanse eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Disse prevensjonsmidlene er absolutt ikke bare for dem som har født! Og visste du at om du får satt dem inn før du blir 21 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet