Hopp til hovedinnholdet

Gravid med p-piller?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Startet på microgynon p-piller for 14 dager siden. Startet på 4-5 dag i mensn, men brukte kondom i 7-8 dager etterpå for å være ekstra sikkker. Da jeg hadde tatt ca 9 p-piller hadde jeg ubeskyttet sex. (Varte i kanskje 5 min tilsammen.) Han kom ikke. Jeg skulle hatt eggløsning om 2-3 dager da jeg hadde ubeskyttet sex. Den dagen jeg skulle hatt eggløsning så jeg noe i trusa som lignet på eggløsning. Da partneren fingret meg fikk han noe på fingrene som også lignet på eggløsning. Søkte på nettet og beskrivelsen jeg fant der var ganske lik. Jeg trodde p- pillene gjorde sånn at jeg ikke fikk eggløsning? Kan jeg være gravid? Funker ikke disse typene pillene på meg? Burde jeg skifte prevensjon? Må jeg bruke kondom ved siden av p- pillene for å være ekstra trygg? PS: har tatt p-pillene hver dag til samme tid. Håper på tydelige svar! Hilsen bekymret jente...

Besvart 09.11.2018 16:02
 

Svar
Hei!

Du trenger ikke bekymre deg. P-pillene funker nok helt som de skal. I og med at dere ventet med å ha ubeskyttet sex til 9. dagen med p-piller burde faren for å kunne bli gravid være minimal. Med p-piller har man ikke eggløsning. Det er dette som gjør at faren for graviditet er minimal. Med p-piller kan man om så også ha litt utflod som kan ligne utfloden man har ved eggløsning. Du trenger hverken bytte prevensjon eller begynne med kondom i tillegg til p-pillene.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om hiv og aids?

Hvilken aldersgruppe er hardest rammet av hiv?