Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli gravid hvis jeg har sex bare noen dager etter mensen er ferdig?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 16 år gammel jeg lurte. På kan man bli gravid hvis det hadde gått akuratt 4 dager at jeg hadde mensen. Jeg jeg ble ferdig med mensen på mandag. Og jeg hadde sex uten noe beskyttelse. På fredag så det har gått noe. dager i mellom men jeg vet ikke om jeg kan bli gravid.

Besvart 10.11.2018 17:52
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 16 år!

Slik jeg forstår det så hadde du ubeskyttet sex 4 dager etter at du var ferdig med mensen. 

Hvis du ikke bruker prevensjon kan du bli gravid når som helst i syklusen. Du kan faktisk bli gravid når du har mensen også. Det er nemlig ikke så lett å vite når man har eggløsning. Dessuten kan sædcellene leve noen dager i livmoren. 

Jeg synes du skal få tak i nødprevensjon, altså en angrepille. Det kan du kjøpe på apoteket uten resept. Noen butikker og bensinstasjoner har angrepille, men da er det ofte 18 års grense. 

Hvis du er seksuelt aktiv vil jeg anbefale deg å starte med hormonell prevensjon. Ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. De som jobber her har mye kunnskap om prevensjon og er vant til å snakke med ungdom om dette. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet