Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid, og hva koster en abort?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 18 år som har et spørsmål angående graviditet og abort. Jeg har enda ikke fått mensen, og jeg lurer på om jeg kan være gravid?For jeg og kjæresten min bruker ikke kondom når vi er intime. Og jeg har tenkt til å ta en graviditet test så fort som mulig, men jeg bare lurte på om det koster noe å ta abort i så fall?

Besvart 26.11.2018 15:04
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med Ung.no


Ut I fra spørsmålet ditt blir jeg litt usikker på om menstruasjonen din er forsinket, eller om du aldri har hatt menstruasjon. Er det slik at dere har hatt samleie uten bruk av prevensjon er det mulighet for graviditet. Ta derfor en test snarest. Er det slik at du aldri har hatt menstruasjon, men har hatt samleie uten prevensjon kan det også være lurt å ta en test. Du kan ha en eggløsning før menstruasjonen kommer. Du forteller ikke hva du legger I det å være intim, det er derfor vanskelig å svare eksakt på spørsmålet ditt. Er det slik at dere kysser, klemmer og er gode med hverandre, men ikke har samleie, eller penis mot ditt underliv uten tøy på er muligheten for graviditet liten.

 

Gratis graviditetstest får du hos Amathea og helsestasjonen for ungdom. Eller den kan tas hos fastlegen din.

Abort er gratis.

Vennlig hilsen

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Gravid og usikker?

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet