Hopp til hovedinnholdet

Gravid med p-piller?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex for første gang for omtrent en uke siden og vi brukte ikke kondom siden det var første gang for begge og jeg går på p-piller. Men nå har jeg begynt å bli litt bekymret at jeg er gravid siden det er jo en liten mulighet. Jeg tar de til omtrent samme tid hver dag (30 min +-) og har ikke glemt å ta noen. Har jeg grunn til å bekymre meg? Og hvordan kan jeg evt finne ut av at jeg er gravid? Omtrent en dag etter klødde det også litt i skjedeåpningen. Hva kan dette være? Takk for svar på forhånd!

Besvart 16.12.2018 20:23
 

Svar
Hei!

Faren for å bli gravid med p-piller er svært liten. Rundt en av hundre som bruker p-piller vil i løpet av et år bli gravid. Da som oftest på grunn av slurv med inntaket av pillene. Du skulle ikke ha noen grunn til å bekymre deg for graviditet. Kommer mensen som den skal i den hormonfrie uken skal det være unødvendig å bekymre seg. De som er ekstremt bekymret kan noen ganger måtte ta en gravitest for å vise seg selv ar de ikke er gravid.


Litt kløe i etterkant av samleie er ikke uvanlig. Vevet rundt skjedeåpningen kan være litt irritabelt og vil da lett kunne klø litt. Dette vil gå over helt av seg selv. Er det stor ubalanse i vevet kan kløe være tegn på evt. soppinfeksjon. I så fall vil det klø mye og bli hvit utflod i tillegg.

Anbefaler å lese artikkel under svaret også.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om rettigheter og plikter på jobben?

Hvor lenge må du jobbe for å ha rett til sykepenger?