Hopp til hovedinnholdet

Fungerer angrepille

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hadde ubeskyttet samleie for noen dager siden, tok angrepille bare noen timer etter men er fortsatt veldig nervøs.. Jeg tok ellaone som er den sikreste har jeg hørt ihvertfall, og har fått litt blødninger etter jeg tok den. Men har det seg sånn at pillen da funker? Siden jeg ikke får blitt gravid ved å få mensen. Siden jeg tok pilla såpass tidlig er det vell ingen fare? Har heller ikke skjønt det med at hvis jeg har eggløsning så har ikke pilla noe effekt, men man vet aldri når man har det og ihvertgall ikke jeg.. har spurt venner om akkurat dette, og de sier at det er ingen fare siden jeg har tatt pilla.

Besvart 26.12.2018 22:25
 

Svar
Hei

Så bra at du tok angrepille raskt etter at du hadde ubeskyttet sex. Det er riktig som du beskriver. Angrepille virker ikke hvis du nylig har hatt eggløsning.

Angrepille virker ved å forhindre eggløsning. Hvis man har hatt eggløsning og et egg ligger klar til å bli befruktet i livmoren, så virker ikke angrepilla. Det er vanskelig å vite sikkert når man har eggløsning. Vanligvis har jenter eggløsning ca. 10-14 dager før neste mensblødning. Men noen har eggløsning ved samleie eller flere ganger utenom syklus. Så man kan ikke vite sikkert om man har hatt eggløsning eller ikke.

Ellaone har ca. 75% effekt hvis den tas som anbefalt. Det er lurt å ta en gravidtest ca 3 uker etter at man har hatt ubeskyttet samleie for å få avklart sikert om man er blitt gravid eller ikke. Småblødninger som du beskriver at du har hatt er vanlig og normalt etter bruk av nødprevensjon. Les mer om angrepille/nødprevensjon her på sexogsamfunn.no sine nettsider. Se også vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet