Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt gravid, når han ikke kom helt inni meg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex med kjæresten uten kondom. Vi hopper av i svingen, men denne gangen, mens han var på vei ut av åpningen, klarte han å komme bittelitt inni meg rett innenfor åpningen. Jeg vet at risikoen alltid er der, men spørsmålet mitt er følgende: må penisen være langt inne slik at spermen blir "sprutet opp" til eggstokkene? Jeg reiset meg opp med en gang, tisset og vasket meg. Er sjansen mindre enn den ellers ville ha vært for å bli gravid? Kunne sæden "flyte" lenger inn?

Besvart 07.01.2019 10:17
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Hvis dere hadde samleie uten kondom kan du bli gravid. Det kan være sædceller i den væsken som gjør penis våt når gutten er kåt, så dere er ikke trygge selv om gutten trakk seg ut før utløsning. Når du også skriver at du tror at det kom litt inni deg så er sjansen for graviditet tilstede. Det finnes ingen helt sikre perioder å ha ubeskyttet sex på. Siden det blir mindre antall sædceller som kommer inni deg så vil sjansen være mindre for graviditet, men den vil fortsatt være tilstede. Det er ikke slik at sæden må sprutes på plass, sædcellene svømmer mot egglederen av seg selv. 

Du kan ta en graviditetstest som er til å stole på når det har gått tre uker etter samleiet.
Snakk med Amathea, helsepersonell på skolen, på helsestasjon for ungdom eller fastlegen for å få sikker prevensjon eller om du er engstelig for å være gravid. De har gratis tester. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet