Hopp til hovedinnholdet

Vi hadde sex med klær på, kan jeg være gravid?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei,Meg og kjæresten min hadde lyst til og pule men vi bestemte oss for å pule med klær så eg lurte på om eg kan være gravid. Han var ikke inni meg med penis så kan eg være gravid? Skal til helsesøster i morgen og snakke med hun om det. Men vi hadde jo ikke noe beskyttelse siden vi hadde klær på. Men bør eg ta en graviditetstest? Kan eg begynne på p-piller om eg vil? Vil helst ikke at foreldrene mine og hans skal vite om dette så vi prøver og finne ut av ting i skjul. Mvh. Desperat jente....

Besvart 11.01.2019 21:59
 

Svar
Hei

Når begge har klær på kan du ikke bli gravid. For å bli gravid må penis være inne i skjeden. Du trenger ikke å ta graviditetstest. Det er lege som skriver ut p-piller til jenter under 16 år, og ofte bør foreldre informeres når man er under 16 år. Du kan snakke med helsesykepleier på skolen om dette for få mer informasjon og gode råd.

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet