Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg ta en gravid test?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, hvordan skal jeg ta en gravid test? Jeg har kjøpt meg en RFSU gravididitet test Test tidlig. Hvordan skal jeg ta den? Det står på baksiden på kort bruksanvisning, 1: 10sek. 2: Vent 5min. Osv. Skal jeg bare ta den oppi mengang? Skal jeg holde inn nåt? Jeg skal ta den imorra tidlig så plis svar meg idag!

Besvart 09.01.2019 23:37
 

Svar
Hei

Så bra at du skal teste deg hvis du mistenker at du er gravid. Les bruksanvisninger som følger med pakken og test gjerne morgenurin. 

Graviditetstesten tas ved å holde testpinnen i urinstrålen mens man tisser. Denne vil vise om det er svangerskapshormoner i urinen. Gjør akkurat sånn som det står i bruksanvisningen.  

En positiv test stemmer nesten alltid, mens en negativ test kan være tatt for tidlig. Graviditetstesten måler hormoner som kroppen sender ut bare når man er gravid. Det er ingen grunn til å teste seg før det har gått tre uker etter ubeskyttet sex, for da kan det være at man ikke har nok hormoner i kroppen til at testen er positiv selv om man er gravid. Hvis man ikke har noen helseplager, kan man godt vente å se om mensen kommer før man tester seg.

Prøv gjerne å ta en test i morgen tidlig hvis det er viktig for deg å teste deg snarest mulig. Hvis man har sterk mistanke om graviditet, kan testen gjentas etter noen uker. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet