Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å ha smelt en jente på tjukka.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en veldig nervøs gutt på 16 år. jeg er redd for å ha smelt en jente på tjukka. over til noe litt annet, kan man egentlig bli gravid uten å ha ligget med noen. Søstern min sa når jeg gikk i femte klasse at det var mulig bare ved å komme borti buksene hverandres. lurer på om det er sannt eller om det er noe søsteren min fant på.jeg var på en fest jeg aner ikke hvordan jeg tørte, jeg har også sosial angst. har bare vert i bursdager til de jeg kjenner best. jeg har kunn to gode venner. har søsteren min rett?

Besvart 11.01.2019 11:36
 

Svar
Hei gutt 16 år. 

Så bra at du skrev til oss her på ung.no

Søsteren din tar helt feil! For å bli gravid må man ha samleie der penisen er i skjeden. Man kan ikke bli gravid kun ved å komme bort i buksene til hverandre. Hvis du ikke har hatt samleie, kan du ikke ha gjort ei jente gravid. 

Hvis du har hatt samleie, må du snakke med jenta om det som skjedde. Kanskje bruker hun hormonell prevensjon? Kanskje hun har tatt nødprevensjon/angrepille? 

Det er så bra at du var på fest! Kan du fortsette å være med de andre i klassen og ellers? Kan dette året være det året der du jobber med den sosiale angsten og blir mer sosial? Du har allerede begynt! 

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen, på helsestasjon for ungdom eller fastlegen. Noen helsestasjoner for ungdom har personell som har egen utdanning på dette med psykisk helse. 

Mens du venter på hjelp kan kanskje de vedlagte artikelen være til hjelp for deg.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Redd for å gjøre ei jente gravid?

Gutt og jente i tenårene står og ser på en graviditetstest. (www.colourbox.com)

Det skal veldig lite sæd til for å gjøre ei jente gravid. En sædcelle er nok og det kommer mange tusen ved en utløsning.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet