Hopp til hovedinnholdet

Redd jeg er gravid...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei.. Jeg er en jente på 19 år som har tatt abort 1 gang før, og det gikk rett og slett til helvete. Måtte gå igjennom flere behandlinger med piller i kjeden, og tilslutt endte det opp med en livmorsinfeksjon så jeg måtte ta en utskrapning. Jeg er redd jeg uheldigvis er gravid igjen, og jeg stresser veldig. Om jeg veger å ta abort er jeg veldig redd for at samme problemet skal skje, og at familien min finner ut av det. Jeg er en utenlandsk jente med streng kultur, hva kan jeg gjøre for å skjule det fra foreldrene mine? Om jeg blir dårlig og havner på sykehuset igjen for operasjon osv, kan sykehuset fortelle foreldrene mine årsaken? Værsåsnill og hjelp meg.

SVAR

Besvart 11.01.2019 15:42:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Abort

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
attach_file

Gravid og usikker? Få gratis veiledning hos Amathea

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

 

Les mer
attach_file

Langtidsvirkende prevensjonsmidler anbefales

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Men du bestemmer selv hva du ønsker å bruke.

 

Les mer
account_circle