Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli gravid med Loette p-piller?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig smerter der hvor man også har mensensmerter. Noe ganger føles det som mensensmerter, og noen ganger som sting. Jeg kan ligge helt stille å ikke ha rørt meg, så kan jeg få vondt. Litt kvalm en sjelden gang. Og dette synes jg er merkelig, for jeg går på p piller Loette og har brukt det i kanskje 1 år snart (usikker) og mensen min kommer og går og lever sitt eget liv. Men er veldig merkelig at jeg får disse «mensensmertene» hver gang..? Tyder dette på noe? Har foressten kastet opp helt uten videre en gang for ca. 1 og en halv uke siden. Føler også at jeg blør litt hver dag. Takk på forhånd.

Besvart 11.02.2019 08:45
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. Det er slik at har du gått over glemmemarginen med Loette så kan du bli gravid. Hvis du tar p-pillene dine regelmessig og vet at du ikke har glemt noen så er sjansen for graviditet minimal.

Mange begynner på p-piller fordi de har sterke mens-smerter. Noen ganger hjelper det, andre opplever ikke noen bedring. Det kan kanskje være lurt av deg at du tar en graviditetstest bare for å utelukke graviditet, men da må det ha gått tre-fire uker siden du kunne ha blitt gravid, først da vil testen vise riktig svar. du får gratis test hos Amathea, helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. 

Det at du blør litt uregelmessig kan bety at den p-pillen du bruker har litt lite østrogen i seg. Kanskje du kan snakke med helsesykepleier om dette og eventuelt bytte til Microgynon. Da vil kanskje mens-smertene dine også forsvinne?

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet