Hopp til hovedinnholdet

Bruker p-piller og kondom, stor sjanse for graviditet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og typen hadde sex igår. Kondomet sprakk ikke, og jeg går på p-piller. Jeg har hatt sex før, men jeg begynte å blø litt etterpå. Hvor stor er sjansen for at jeg blir gravid generelt og på at jeg er gravid etter dette??

Besvart 13.03.2019 11:50
 

Svar
Hei

Siden du bruker p-piller ved siden av at dere brukte kondom, er sjansen for at du kan ha blitt gravid så og si lik 0.

P-piller er et sikkert og trygt prevensjonsmiddel om det brukes riktig, dvs at man husker å ta en p-pille hver dag. Det skal da ikke være nødvendig å bruke kondom ved siden av p-pillene, de er trygge nok i seg selv.

Men kondom beskytter jo mot seksuelt overførbare infeksjoner, så det er fint å bruke dette om man ikke vet om man kan bli smittet. Men om du og kjæresten din ikke har hatt sex med andre, eller har testet dere, trenger dere ikke å bruke kondom ved siden av at du bruker p-piller.

Blødningen du opplevde kan skyldes en bivirkning av p-pillene dine. Det kan også av og til blø fra en liten rift i slimhinnen i skjeden din. Dette er ikke farlig og vil gro fint av seg selv. Du trenger ikke å bekymre deg over at blødningen din skyldes en graviditet, det gjør den ikke. Ønsker deg en fortsatt fin dag.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet