Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt gravid med p-stav?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år. Jeg hadde første mensen 23.november, tok p-stav den 26. November. Siden jeg tok p-staven innen 5 dagen med mensen så sa legen at jeg kunne starte rett på å ha ubeskyttet sex. Jeg hadde ubeskyttet sex den 27.november og kjæresten min kom inni meg. Jeg har vært litt kvalm noen ganger og kastet opp på natta for ca.1 uke siden, er først nå jeg har merket at jeg har vært litt kvalm osv. Men jeg tror at det er fordi jeg tenker så mye på at jeg kanskje er gravid. Kan det være mulig at jeg er gravid?

Besvart 12.03.2019 13:00
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Det stemmer nok det legen sa om at når du setter inn p-staven innen 5 dagen i menstruasjonen så skal p-staven forebygge graviditet.

Men, det mange ikke får informasjon om er at p-stav inneholder gestagen-hormonet som gir kvalme, ømme bryster, humørforandringer og uregelmessig eller bortfall av menstruasjonen. Alt dette er jo symptomer på graviditet så det er lett å tenke de tanker du tenker nå. 

Men, er du fortsatt usikker så kan du ta en gratis graviditetstest hos Amathea, helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet