Hopp til hovedinnholdet

Gir helsestasjonen ut gratis p piller til de som er under 16 også?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år (blir 16 om noen månder, er 03er) jeg bare lurte på om siden jeg er 15 år om jeg kan få gratis p piller på helsestasjonen nå? eller om jeg må få lege time? grunnen til at jeg vil få det fra helsestasjonen er at jeg ikke vil si det til foreldrene mine og jeg vil helst ordne det på egen hånd. Så gir helsestasjonen ut gratis p piller til de som er under 16 også?

Besvart 16.05.2019 10:59
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du kan få resept på p-piller gratis på helsestasjon for ungdom uansett om du er under 16 år. Noen helsestasjoner har også p-piller de deler ut gratis.

Om ikke din helsestasjon har gratis p-piller, koster ikke pillene så mye på apoteket. Mange merker koster rundt 100 kr for en eske for 3 måneders bruk. Fra måneden etter at du fyller 16, vil 118 kroner bli trukket fra prisen for p-pillene, og dermed så blir noen merker helt gratis.

Mitt råd til deg er å stikke innom din helsestasjon, og sjekke hvordan det fungerer hos dem :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet