Hopp til hovedinnholdet

Kan man stole på graviditetstest 3 til 4 måneder etter samleie?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei! Kan man stole på negative tester som er tatt 3-4 måneder etter samleie? Tatt to negativ hjemme, og en negativ hos helsestasjon for ungdom. Allikavel føler jeg jeg ser gravid ut, og jeg har litt mageproblemer... Testen ble tatt riktig, og med morgenurin.

Besvart 25.06.2019 12:12
 

Svar
Hei!

Ja, du kan stole på graviditetstest når det hår gått mer enn 4 uker etter et samleie. Når du i tillegg har bruk morgenurinen er du også sikker. 

Graviditetstest tester om det finnes et hormon i urinen din som heter HCG, når du har en negativ test er dette hormonet ikke i urinen din og du kan ikke være gravid. Dersom du i tillegg har menstruasjon er dette også et godt tegn på at du ikke er gravid. 

Testene som du får kjøpt er også gode og kvalitetsikret. 

Kanskje opplever du at tankene forteller deg noe annet og du føler at magen ser gravid ut. Faktisk er det mange som kan kjenne på dette og tro at de er gravide, selv om de ikke er det. 

Tankene dine kan nesten bli en sannhet og når du tenker mye på dette og er bekymret for å være gravid er det nesten som du kan kjenne at du er gravid eller har fått større mage. Husk da at det er tankene dine som gjør dette med deg. 

Ofte kan det hjelpe å snakke med noen om dette. Da blir på en måte ikke tankene dine så styrende og det er godt å dele det som er vanskelig med andre. 

Husk å bruke prevensjon. Da slipper du å bekymre deg for graviditet. Ta gjerne en tur på helsestasjon for ungdom dersom du har ønske om å bruke prevensjon fast eller at du fremdeles bekymrer deg for graviditet. 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet