Hopp til hovedinnholdet

Jeg er gravid i uke 8, har veldig løs mage/diaré. Noen sammenheng?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er gravid i uke 8 og har veldig løs mage/diaré Kan dette ha noe sammenheng. Jeg har også smærter i nedre del av magen. Burte jeg bekymre meg?

Besvart 25.06.2019 20:38
 

Svar
Hei jente 17 år!

Når man blir gravid vil svangerskapshormonet Hcg påvirke hele kroppen, også tarmsystemet. Kvalme er svært vanlig, noen får løs mage, andre mye luft eller hard mage. Det er individuelt hvilke og hvor mye symptomer man får. 

Løs mage eller diaré, kan også skyldes noe du har spist eller varme (hvis du befinner deg et sted med sommervarme). Er det bare litt løs mage, er det ikke farlig.

Du forteller også at du har litt smerter i nedre del av magen. Mange gravide har litt mens lignende smerte / ubehag i nedre del av magen. Det er et tegn på at noe skjer der og er ikke farlig. Sterke menslignende smerter og bløding kan være tegn på spontanabort. 

Siden du spør om det er grunn for bekymring antar jeg du ønsker å beholde barnet. Hvis du er i tvil, kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller nærmeste Amathea kontor for veiledning. Velger du å beholde barnet, er det anbefalt å ha første svangerskapskontroll i uke 8 - 12. Ta kontakt med fastlegen din eller jordmor der du bor. Det er valgfritt om du vil bli fulgt opp i svangerskapet av jordmor eller fastlege eller litt hos begge. 

Lykke til videre!

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet