Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt gravid selvom jeg tok angrepille?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, gikk på kobberspiral, tok den ut onsdag 21.august, i samråd med legen skulle jeg avvente med ny prevensjon til jeg kom hjem fra å studere utlands. Jeg reiste fredag 23.august og jeg og kjæresten min hadde samleie alle dagene denne uka. Valgte å ta angrepille fredag rett før jeg reiste slik at jeg ikke skulle bli gravid. Spørsmålet mitt er om jeg kan ha blitt gravid alikevel? Skal ha menstruasjon 4.september og på kalenderen sto det at jeg hadde eggløsning 20.august. Finnes det noen tegn på at angrepilla ikke har fungert? Når kan jeg tidligst ta en graviditetstest? Er det stor sansynlighet for at jeg kan være gravid? Dersom man er gravid, når regner man ukene fra? Dersom jeg er gravid får jeg heller ikke mulighet til å ta abort ettersom jeg skal være borte til 17.desember. Kjæresten min er veldig gira på å beholde dersom jeg blir gravid men jeg er usikker. Hvordan skal jeg forholde meg til hans ønske?

SVAR

Besvart 03.09.2019 09:39:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nødprevensjon - "angrepille"

Nødprevensjon må tas så raskt som mulig etter samleie for å ha best mulig effekt. Det finnes tre typer nødprevensjon du kan bruke.

 

Les mer
attach_file

Graviditetstest

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid, eller bare litt urolig fordi brystene dine er ømme, eller mensen er litt sen? Da kan du ta en graviditetstest.

 

Les mer
attach_file

Gravid og usikker? Få gratis veiledning hos Amathea

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

 

Les mer
attach_file

Abort

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

 

Les mer
account_circle