Hopp til hovedinnholdet

ubeskyttet sex.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei.... Jeg og kjærsten min hadde ubeskyttet sex... Ha tok ut penisen rett før han kommet, men er det stor sjanse for at jeg er gravid da? Jeg tok p-stav 5 dager etter og jeg hadde mensen 2 dager før dette skjedde.. Er det også noen spesifikke tegn jeg bør se etter om graviditet som kommer tidlig...?

Besvart 09.09.2019 09:44
 

Svar
Hei

Hei. Så fint at du tok kontakt med oss I ung.no.  Så bra at du har fått sikker prevensjon!  P-staven er den sikreste formen for prevensjon vi har. I ditt tilfelle vil det ta 7  dager før du er sikker på å at den virker.
Å "hoppe av I svingen" er er svært usikker prevensjonsmetode.  Noen gutter har sædceller I det slimet som produseres I penis når gutter blir seksuellt opphisset. Det betyr at man kan bli gravid selv om gutten ikke kommer inni deg ved ubekskyttet samleie.  Du skriver at det var 2 dager siden menstruasjonen.  Eggløsningen skjer som regel 2 uker etter første dag I siste menstruasjon, men det kan skje tidligere og senere enn dette.  Det er veldig individuellt.  Samtidig vet vi at sædcellene kan overleve I noen døgn I kvinnenkroppen.

Det er liten sjanse for at du er gravid, men det kan jeg ikke si noe sikkert om.  Derfor er det lurt av deg å ta en graviditetstest tre uker etter det ubeskyttede samleiet du hadde.  Gratis graviditetstest får du hos Amathea, helsesykepleier på skolen og  på helsestasjon for ungdom.

Det første tegn på graviditet er uteblitt menstr., men når du har en p-stav kan det være at du ikke får menstruasjon I det hele tatt.  Ømme bryster og trøtthet er også tidlige tegn, men det kan også være bivirkninger fra p-staven I den første tiden.  Så uansett bør du ta en graviditetstest, som sagt 3 uker etter det ubeskyttede samleiet.

Jeg har lagt vet et par artikler som kan være gode for deg å lese.

 

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet