Hopp til hovedinnholdet

Tok nødprevensjon, bør jeg ta graviditetstest?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg hadde ubeskyttet sex for noen dager siden. Jeg har en app som hjelper meg med å følge syklusen min, og ifølge den appen hadde jeg samleiet fem dager før forventet eggløsning. Samleiet skjedde altså 11 dager etter forrige menstruasjon. Likevel, har menstruasjonen min alltid vært uregelmessig, så jeg er usikker på om eggløsning har allerede vært eller om den ennå ikke hadde kommet da samleiet fant sted. Jeg tok angrepillen Norlevo ca. 10 timer etter samleiet. Er det stor sjanse for at jeg kan være gravid? Burde jeg teste tre uker etter samleiet? Jeg har lest at Norlevo ikke er så trygt, og at den fungerer ikke på samme måte som ellaOne. Har jeg stor grunn til å være bekymret?

SVAR

Besvart 08.11.2019 13:33:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha blitt gravid?

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

 

Les mer
attach_file

Graviditetstest

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

 

Les mer
account_circle