Hopp til hovedinnholdet

Når kan man ta abort etter samleie ? hvor mye koster en graviditetstest?

 

Spørsmål
hei !

Når kan man ta abort etter samleie ?
hvor mye koster en graviditetstest?
jeg hadde sex med en gutt for første gang og vi hadde bare sex en gang med kondom ,jeg hadde sex 2 august og nå er jheg begynt å være litt kvalm og svimmel og spiser mye mere enn til vanlig ,kan jeg være gravid ?hvordan tar jeg en graviditetstest hilsen jente 15 år
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hvis man er gravid, må man ta kontakt med lege, helsestasjon for ungdom, jordmor eller gynekologisk poliklinikk på sykehuset direkte. Kirurgisk abort skal gjøres inne 12. svangerskapsuke og medisinsk innen 9.uke. Hvor tidlig de tas er opp til sykehuset. Det går alltid litt tid, med først sikker undersøkelse på sykehuset om at man er gravid og info om inngrepet og så en time for å gjennomføre det litt senere. Hvis du har hatt sex en gang og det har vært med kondom, har du mest sannsynlig ikke blitt gravid. Hvis du ikke får mensen til tiden, kan du sjekke med en graviditetstest. Den kan kjøpes på nettet eller på apoteket. På nettet er det priser helt ned i 6 kroner pluss porto mm. Må da betales med kort. (Søk "billig graviditetstest") På apoteket koster det fra ca. 80 kroner og oppover.
En graviditetstest tas av urinen. Man tisser i en kopp (sikrest test av morgenurin) og dypper testen oppi eller drypper noen urindråper på testen (følg bruksanvisning). Så tar det noen få minutter før man kan se om det blir en eller to streker på testen. Vanligvis er det en for ikke gravid og to for gravid.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold?

Hva er BMI?