Hopp til hovedinnholdet

Har en del spørsmål om fødsel og epidural.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg fødte for noen mnd siden og sitter med noen spørsmål i forbindelse med fødsel. Fødsel starter med rier, de kom med 3 minutters mellomrom med engang og vannet gikk etter 3 rier. Når jeg kom på sykehuset ble jeg sjekket 4 gang vaginalt for å undersøke åpning. I etterkant har jeg fått høre at man ikke skal undersøkes vaginalt når vannet har gådd pga infeksjonsfare, stemmer dette? Jordmoren holdt også noen fingre inne vaginalt under riene. Dette var ekstremt ubehagelig og jeg ba flere ganger om at hun skulle ta ut fingrene, men hun nektet uten og forklare hvorfor. Hvorfor gjør dem det? Jeg fikk epidural, de slet med å sette den. Umiddelbart etter at den ble satt begynte jeg og fryse. Jeg fikk også ekstremt ondt i venstre ben. Foten hovnet opp så mye at den nesten var dobbelt størrelse og jeg klarte ikke bøye tærne. Jeg har fortsatt sterke smerter i foten og nedsatt sinibilitet i foten. Kan det være skade etter epiduralen?

SVAR

Besvart 13.02.2020 00:52:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
account_circle