Hopp til hovedinnholdet

Har samleier med kondom, den har sprukket et par ganger og er bekymret

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går bare rett på sak. Jeg og kjæresten min har samleie relativt ofte. Vi bruker kondom! Den har sprukket to ganger med ca 2 måneders mellomrom. Jeg har tatt angrepille begge gangene. Nå for noen få uker siden har jeg begynt å fått mistanke om en mulig graviditet. Jeg har ganske ømme bryster. Mensen har IKKE uteblitt men jeg har opplevd mellomblødning før første gang. Etter mellomblødningen har jeg hatt mensen en gang. Men ja! Jeg har ganske ømme og vonde bryster og har de siste dagene vært ganske oppblåst, har også hatt en del luft i magen om det har noe å si. Har hatt mild kvalme og mild hodepine, men det er en uke siden sist. Jeg venter mensen om 3 uker. Jeg begynner å gå inn i en ganske panisk tankegang. Hvor stor sjanse er det for at jeg er gravid? Jeg har bestilt graviditetstest på nett da jeg ikke tørr å kjøpe i person. Så skal ta! Hvis jeg evt. Er gravid, MÅ jeg ta abort. Det har jeg bestemt. Får foreldrene mine vite om det da jeg er 16, fyller 17 i år? Takk!!%u2764%uFE0F

SVAR

Besvart 22.03.2020 18:46:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nødprevensjon - "angrepille"

Nødprevensjon må tas så raskt som mulig etter samleie for å ha best mulig effekt. Det finnes tre typer nødprevensjon du kan bruke.

 

Les mer
attach_file

Finn en prevensjon som passer for deg

Det finnes mange forskjellige prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. Her kan du finne den prevensjonen som passer best for deg.

 

Les mer
attach_file

Abort

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

 

Les mer
account_circle