Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror at jeg er gravid, spørsmål om abort.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg og kjæresten min er like gamle og har hatt sex ganske ofte uten kondom. Det er fordi at vi syntes det var bedre uten. Men denne gangen tror jeg at jeg ble gravid. Jeg er kvalm og ømme brystvorter og mensen er ikke regelmessig lengre. Jeg lurer på om jeg kan ta abort uten at foreldrene mine vet noe? Jeg har ikke så mye penger så jeg kan ikke betale så mye. De kommer til å bli sikkelig sure. Og jeg vil IKKE føde en unge som 14 år. Er det noen tabletter som jeg kan ta for å forhindre at jeg blir gravid? Jeg har egentlig ikke lys å fortelle dette til noen. Er det noe prevensjon som jeg kan få tak i som ikke er kondom? Jeg har ikke lyst til å miste lysten heller.

SVAR

Besvart 12.04.2020 10:37:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

På helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

 

Les mer
attach_file

Abort

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

 

Les mer
attach_file

Hvilken prevensjon passer best for meg?

Det kan være vanskelig å vite hva slags prevensjon som er det riktige valget for deg. Det finnes mange varianter, og det er viktig at du får informasjon om fordeler og ulemper med alle typer prevensjonsmidler, slik at du best mulig kan gjøre et selvbestemt valg. Vi er alle individuelle, så den prevensjonen som venninnen eller søsteren din bruker, er ikke nødvendigvis det riktige valget for deg.

 

Les mer
account_circle