Hopp til hovedinnholdet

Tok angrepille etter sex, fikk mensen, men kan jeg allikevel være gravid?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg og kjæresten min hadde sex for ca. 4 uker siden, og kondomen sprakk. Jeg tok en angrepille ca. 16 timer senere og fikk mensen to uker senere (syklusen endret seg ikke mye). Det er to, snart tre uker siden jeg hadde mensen, men jeg er fortsatt redd for å ha blitt gravid. Jeg merket nesten ingen symptomer etter å ha tatt angrepillen, jeg ble bare litt trøtt og hadde veldig mange humørsvingninger samme dagen. Fikk ingen særlige symptomer da jeg hadde mensen heller, eller i hvert fall ingen tydelige nok til at jeg kommer på dem nå. Jeg skal få mensen igjen om 2 uker, men er det en sjanse for at jeg har blitt gravid, selv om jeg fikk mensen? Hilsen en jente som ikke er klar for å bli gravid

SVAR

Besvart 29.04.2020 22:59:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nødprevensjon - "angrepille"

Nødprevensjon må tas så raskt som mulig etter samleie for å ha best mulig effekt. Nødprevensjon er en reserveløsning hvis du har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på om du er gravid?

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

 

Les mer
account_circle