Hopp til hovedinnholdet

Kan litt vin drukket i tiden rundt befruktning skade fosteret?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har funnet ut at jeg er gravid. Har skjønt at unnfangelsen var for ca tre uker siden. Den helgen drakk jeg alkohol (flere små glass vin i løpet av kvelden). Tror unnfangelsen enten var ca to-tre dager før eller etter jeg drakk. Har prøvd å lese på nettet om dette kan være skadelig, men er usikker siden det står mye forskjellig. De fleste sier at man aldri kan vite, og at alkohol alltid kan føre til store skader. Andre sier at alkohol ikke skader så tidlig fordi man ikke deler blod. Jeg kuttet selvfølgelig all alkohol når jeg fant ut at jeg er gravid, og drakk kun denne ene kvelden. Er likevel veldig redd for å ha skadet barnet, og tenker mye på det. Skjønner at dere ikke kan si noe sikkert, men hadde vært fint å vite om det er stor sjanse for skade. Er litt redd for at alkoholen vært ekstra skadelig akkurat da fordi det var så tidlig, og at det derfor har skadet "hele" barnet.

SVAR

Besvart 10.11.2020 19:00:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Alt om graviditeten

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

 

Les mer
account_circle