Hopp til hovedinnholdet

Jente, 17 har dårlig selvtillit

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 17 som sliter veldig med sevltilliten min. jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre. Det hele startet vel etter at jeg hadde vært sammen med kjæresten min et par mnd'r, som jeg nå har vært sammen med snart 2 år. vært slutt noen ganger nettopp pga det med selvtilliten min. For det første så føler jeg meg skikkelig feit og ekkel, og stygg. og måler meg opp til alle modeller og sånn, og blir rett og slett deprimert. Om jeg ser på film med kjæresten min eller tv, og det kommer lettkledde damer, eller scener med stripping, så klikker det helt oppi hue mitt, og jeg har bare lyst til å sette med ned i et hjørne og bare forsvinne noen ganger. Og når jeg er ute med han, og det kommer jenter forbi reagerer jeg helt likt. blir sur og grinete og alt, som da kan vare ganske mange timer. så han tør jo så vidt å se på filmer eller å gå ut med meg lenger. for han begynner rett og slett å bli lei av at jeg er sånn. Han forteller meg hele tiden at jeg er den beste, fineste, eneste og alt. men jeg får det ikke inn i hode, så lenge det finnes modeller med store pupper, fine rumper og som er slanke. så klarer jeg bare ikke å tro helt på det. Jeg har virkelig ikke lyst til at forholdet skal ende for godt, fordi jeg er som jeg er. har prøvd å gå til psykolog flere ganger, men har aldri turt å snakke ordentlig ut om det her. og det kommer jeg heller ikke til å gjøre. Har dårlig erfaringer med psykologer, siden alt jeg sa til den første jeg hadde gikk rett videre til mamma og andre tiltaks folk. så jeg stoler ikke på den såkalte taushetsplikten lenger. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre lenger, begynner å bli lei av alt egentlig. at det skal være falske jenter overalt som jenter som meg sitter å sammenligner seg med og føler seg dritt. Siden de fleste guttene mener det er sånn en drømmejente ser ut. Og mens jeg først spør om noe, så lurer jeg på en ting til. I det siste har jeg følt meg veldig sliten og kvalm hele tiden, feber, svimmel, spykvalm og vondt i magen. Hver gang jeg lukter lukten av mat føler jeg at jeg må spy. så klarer bare å få i meg visse ting, og har helt dilla på ost. så jeg lurer på, kan dette være tegn på graviditet? Har ikke tatt p-pillene til riktig tid hver dag heller, så vet ikke om det kan gjøre noe med "sikkerheten". Hilsen jente 17

SVAR

Besvart 25.04.2013 22:40:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på om du er gravid?

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest. Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

På helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle