Hopp til hovedinnholdet

Gravid

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei :-( jeg er veldig lei meg og trenger noen å snakke med. jeg er en jente på 17 år og begynte med rusmidler da jeg var ti år gammel. jeg angrer skikkelig for jeg har hat sex når jeg ikke var helt meg selv og nå har jeg blitt gravid. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! ingen vet at jeg er gravid unntatt meg og legen :-( jeg har veldig lyst til å ta vekk fosteret men da får jeg jævli dårlig sannvittighet. jeg har tenkt masse og tenker kanskje på å beholde det. men siden jeg has rlagt på meg litt, på jeg begynne å gå med større hettergensere. VÆR SÅ SNILL OG HJELP MEG !!!!!!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er fortvilet nå og står overfor et vanskelig valg.  Det er bra at du har pratet med lege om dette.  Vet ikke om legen har tatt kontakt med sykehuset for samtale og abort?  -Hvis du har fått time på sykehuset, kan du jo tenke deg om frem til det og også prate med dem der.  Ingen tvinger deg til abort uten at du vil det selv, og du kan ombestemme deg helt frem til aborten skal gjennomføres.  Det er viktig at du tenker godt igjennom konsekvensene:  Hvordan vil det være om du beholder barnet nå?  -Tenk konsekvensene for både et lite barn og for deg.  Hvilken mulighet har du med din livssituasjon til å ta vare på et barn? Hva har du å tilby et barn? Det er et stort ansvar å få barn, og det vil kreve deg 100%.  Tid, penger, praktiske ting, følelser og ikke minst det å ivareta alle barnets behov i alle år fremover. Hvis du også ruser deg, kan det skade et ufødt barn, og det gjør at du ikke kan ta omsorgen for et barn, hvis du ikke slutter helt å ruse deg. 


Er det noen du kan prate med om dette i den situsjonen du er nå?  -Hvis du tenker at du skal beholde barnet, er det viktig at du prater med dine foresatte, barnefaren, skole og andre som vil bli involvert.  Uansett kan det være godt å prate med noen i den tiden du er med grubling over hva du skal /ikke skal.  Du kan prate med helsesøster på skolen din eller på Helsestasjon for ungdom, eller du kan ta kontakt med Amathea for en prat.  Kanskje er det andre "hjelpere" i kommunen din du har litt kontakt med; prat med dem. 

Man legger jo på seg når man er gravid (i gjennomsnitt 12 kg) , og hvis du allerede føler at det syns, så er nok det riktig.  Hvis du velger å ta abort, vil du jo raskt gå ned i vekt igjen, men du vil gå raskt opp i vekt om du velger å beholde barnet. 

Legger ved noen relevante artikler.

Lykke til med valget!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet