Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, jeg sliter veldig med å bestemme meg, ta abort eller beholde det..

Jente 20 år
 

Spørsmål
hei! jeg er en jente på 20 år, og jeg fant ut denne uken at jeg er gravid, er ca 5 uker på vei. jeg er sammen med barnefaren. han har lyst til å beholde barnet, men han har ikke jobb pga finanskrisa,ikke fått tatt fagbrevet, bor hjemme og jeg studerer første året på førskolelærer linja, har nettopp fått meg jobb i bhg, og bor fortsatt hjemme. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, jeg sliter veldig med å bestemme meg, ta abort eller beholde det=( jeg tror at hvis jeg hadde tatt abort så hadde jeg angret på det, men jeg er også redd for at jeg kan angre litt på det hvis vi beholder det. ikke det at jeg ikke hadde vært glad i ungen men pga situasjonen til begge to osv, dårlig økonomi osv. og jeg aner ikke hva slags støtte man kan få bortsett fra engangsstønad ved fødsel?? og det er ikke bare bare å angre på en abort heller, kan ikke få gjort det om...jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre...jeg er helt ødelagt! og jeg er redd for at hvis jeg hadde tatt abort at det hadde ødelagt for studiene mine, jobben osv pga jeg utdanner meg og jobber innenfor barn. jeg er utrolig glad i barn og har alltid fått høre at jeg er veldig flink med barn og at jeg kommer til å bli en god mor osv. jeg har også venner som har og som skal ha og kjæresten min har det, er også redd for at jeg ikke orker å være med de hvis jeg hadde tatt abort. tenker at det beste er å ta en abort pga studiene, sted å bo, økonomien osv. men er det de grunnlagene man bør bestemme det ut ifra?? eller får man noe støtte???

håper på ett raskt svar, er sånn i villrede=(
vennlig hilsen fortvilet gravid jente 20!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Dette er en fryktelig vanskelig situasjon for deg og kjæresten din, og det er ingen andre enn dere som kan bestemme hva dere skal gjøre. Det dere trenger hjelp til, et å finne ut hvordan det blir om dere velger det ene eller det andre alternativet. Kanskje har du foreldre dere kan snakke med? Det er også mulig å ta kontakt med Amathea. Amathea tilbyr rådgivning til kvinner/par som er blitt uønsket gravide. Her kan du snakke med noen om din graviditet, om usikkerhet, tvil eller praktiske spørsmål?
Amathea har kontorer over hele landet. På www.amathea.no finner du en oversikt over kontorer.
Tlf.: 815 32 005 fra hvor som helst i landet.
Du kan også ta kontakt med jordmor i kommunen hvor du bor. Her vil du også få god hjelp i denne tiden.


Du må også snakke med en lege for å bli henvist til sykehuset for abort. Dette begynner å haste litt siden fristen for å ta abort er 12 uker og du kanskje ikke er helt sikker på hvor langt du har kommet. Noen ganger må man vente litt for å få komme på sykehuset også. Selv om du gjør dette, betyr det ikke at dere har bestemt dere. Det er hele veien mulig å ombestemme seg. På sykehuset er det personale som har lang erfaring i å snakke med mennesker i deres situasjon. Her kan du også be om en samtale.

Dere har tydelig vis tenkt gjennom at det vil bli vanskelig med et barn når dere er så unge, ikke har eget sted å bo og ikke er ferdige på skolen. Det er også store muligheter for at dere vil slite med dårlig økonomi. Likevel er det lett å forstå hvor vanskelig du synes det er å velge det bort.

Jeg håper du og kjæresten din kan bli enige om en avgjørelse etter å ha snakket med noen som forstår hva dere står i. Det vil gjøre det mye lettere for dere å støtte hverandre videre uansett hva dere velger.
Legger til slutt med en link over stønader du har rett på.

Ønsker dere lykke til, uansett hva valget blir.

Vennlig hilsen helsesøster 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Abort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om abort


Quiz: Hva vet du om ekteskap?

Kan man gifte seg uten å ha selskap?