Hopp til hovedinnholdet

Har ekstrem sprøyteskrekk...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei; kanskje feil tema men men. Eg har alvorleg sprøyteskrekk, typ griner, løper vekk, slår, biter, alt saman for å unngå sprøyte. Uansett konteksten, men den verste er sprøyte i armen og liknande vaksine-sprøyte-plassar. Pga. denne skrekken, manglar eg både hjernehinnebetennelse vaksina, hpv vaksinen, og polio vaksinen frå tiende klasse. Eg veit det er ille, men takler faktisk ikkje sprøyter, og gruer meg derfor litt til koronavaksinen er her. Kva om eg blir nødt til å ta den for å kunna dra utenlands? eller på landstreff når eg er russ? eg kjem ikkje til å klare å ta den uansett kva, har gått til psykologer men da hjalp ikkje i det heile. Er så bekymret over at eg får ikkje gjer ting alle rundt meg får gjort pga. frykten min. Eg er for vaksiner ofc, men mor mi er desverre antivaxxer i tillegg så ho vil helst at eg ikkje skal vaksinerast anyway. Er også redd for å fjerna visdomstenna. Nesten alt i livet mitt handlar om den frykta. Bier, flis, sprøyter, nåler, alt er forferdeligt. :(

SVAR

Besvart 03.12.2020 13:22:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Gruer du deg til å gå til legen?

Er du redd for å gå til legen? Lurer du på hva du skal si, eller om legen har taushetsplikt?

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle