Hopp til hovedinnholdet

Pappa vasker hendene veldig mye og lenge. Han vil ikke innrømme at dette er vanskelig for han og jeg vil gjerne hjelpe han.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Dette gjelder ikke meg, men pappaen min. Han vasker hendene veldig mye og lenge. En vanlig vask varer i minst et minutt og opp mot to minutter. Han er ikke "redd" for bakterier så vidt jeg har skjønt det, men han hater tanken på alt av tiss, ørevoks, klissete fingre osv. Etter min erfaring så er ikke dette verken normalt eller sunt. F.eks. vasker han seg: Etter å ha tatt på beltet, rørt oppvaskmaskinen, tatt på katten vår, sett på TV, vært på mobilen, osv. Når han vasker hendene vasker han ikke bare henda, men også armene. Grunnen til at jeg spør dere er fordi jeg vil hjelpe pappa. Selvom han ikke vil innrømme det, så tror jeg det plager han veldig.

SVAR

Besvart 26.08.2017 17:07:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
account_circle