Hopp til hovedinnholdet

 Jeg er ei 17 år gammel jente, 1,80m høy og 75kg, jeg føler dette er for mye.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei 17 år gammel jente, 1,80m høy og 75kg, jeg føler dette er for mye. Jeg trener 4-6 ganger i uken,(oftest 2 ganger med intens kondisjonstrening som spinning eller HIIT, og 3-4 ganger med styrketrening, oftest med vekter på treningssenter) jeg spiser et normalt, forholdsvis sunt og variert kosthold med mye frukt og grønt i ukedagene, men unner meg litt kos i helgene. Jeg har lagt på med rundt 5kg dt siste året og det bekymrer meg... Jeg ønsker derfor å gå ned 5kilo igjen, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få det til... I sommer prøvde jeg å telle kalorier, men dt fungerte dårlig... Jeg har itillegg hatt cellulitter og strekkmerker på lår og rumpe helt fra starten av puberteten (10 år), og jeg ønsker og gjøre noe med dette! Jeg skammer meg spesielt mye over cellulittene... Jeg har veldig lyst til å debutere i sexlivet snart, men jeg tør ikke pga. av dette... Håper dere kan hjelpe meg. Hilsen fortvilet jente!

SVAR

Besvart 29.10.2017 21:29:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Strekkmerker

Strekkmerker er noe mange bekymrer seg over. Det er veldig vanlig å få strekkmerker i puberteten, og det beste du kan gjøre er å akseptere dem som de er.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle