Hopp til hovedinnholdet

Skal ha sex og ønsker ikke blir gravid. Kan jeg bare bruke angrepille?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har et spørsmål som gjelder prevensjon. Jeg går ikke på p piller eller noen annen form for prevensjon men jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å ha sex snart. Greia er at vi helst vil gjøre det uten kondom, noe som betyr at vi må bruke noe annet. Så jeg lurer på et par ting. 1.kan vi ha sex også tar jeg bare angrepillen etter? Vi kommer mest sannsynlig ikke til å gjøre det igjen på en lang stund, og hvis vi skal så finner jeg en annen løsning (kondomer/ p-piller). Jeg skjønner at jeg også bare burde bruke dette nå også men det er ikke vits å fortelle meg det siden jeg kommer ikke til å gjøre det. 2. Jeg går på noen piller (isotretinoin) som er noen greier for acne. Når jeg har lest på farer ved denne medisinen står det en del om at man må passe godt på å ikke bli gravid eller noe sånt. Men det jeg lurte på var om det var farlig å ta disse pillene og i tillegg eventuelt ta angrepille? Jeg er småredd når det gjelder å blande ulike piller, så jeg måtte bare spørre :)

SVAR

Besvart 04.04.2019 15:17:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sex for første gang

Når er du klar for å ha sex for første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Kviser – akne

Nesten alle får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem?

 

Les mer
account_circle