Hopp til hovedinnholdet

Har hårtap pga jernmangel. Når vil håret komme tilbake igjen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 19 år. Jeg har mistet veldig mye hår det siste året, jeg har gått fra å ha relativt tykt, langt og sunt hår, til ubeskrivelig og åpenbart tynt, slitt og pistrete hår. Jeg var hos legen og fikk vite at jeg har jernmangel, og at dette dermed kan ha forårsaket hårtapet. Nå har jeg gått på jerntabletter i rundt 3 uker, men jeg fortsetter å mista hår.. tar det normalt tid før slike tabletter skal virke, og kommer jeg noensinne til å få tilbake det håret jeg en gang hadde? Veldig bekymret, og sliter med lav selvfølelse pga dette setter pris på svar! I tillegg er jeg bekymret for at dette ikke er jernmangel. Hva om det er alopesi? Har derimot ikke fått flekkede og skallete områder i hodebunnen så kanskje det ikke er det.

SVAR

Besvart 13.08.2019 16:38:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mister du hår?

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle