Hopp til hovedinnholdet

Kan man fjerne føflekker man syntes er stygge? er det aldersgrense?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har et par spørsmål om føflekker. Jeg lurte på om det går an å fjerne føflekker som ikke er kreftfarlig men som jeg Rett og slett synes ser stygge ut på kroppen? Også lurte jeg på hvilke alder man må være for å fjerne føflekker selv om legen sier de ikke trenger å fjernes? Jeg har ganske mange føflekker på kroppen som jeg bare vil fjerne på grunn av at jeg vil se finere ut og bryr meg ikke så mye om arrene. Jeg vil heller ha masse arr enn mange føflekker på kroppen. Hvis svaret er at jeg må lære meg å like meg selv i stede for å fjerne masse føflekker, så bare vit at det er det jeg prøver på her. Strever veldig med å like meg selv når jeg har så mange på kroppen og tørr ikke bruke shorts eller t-skjorte om sommeren.

SVAR

Besvart 20.02.2020 11:59:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle