Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om blodårer på beina

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13 år. Jeg blir snart 14 om noen måneder. Jeg har et problem jeg sliter med, og det er spindelvev-årer. Jeg har begynt å få synlige blodårer på beina. Og moren min har dette også, bare at det er mye mer synlig på henne. Jeg vet at dette er arvelig, og kommer mest sannsynlig til å få like mange når jeg blir voksen. Jeg vet at ingen av vennene mine har dette. Og jeg syndes det etterhvert blir flaut å gå i shorts eller bikini på sommeren. I tillegg så danser jeg ballett, og jeg vil ikke at man skal se dette når jeg danser. Jeg lurer derfor på om noen har noen tips eller forslag på hva som kan fjerne dette. Eller minske oddsen på at det vil bli synligere når jeg blir større? Jeg har lest på nettet og vet at det må til operasjoner om du vil fjerne dette når man blir eldre. Men er det noe annet man kan gjøre for å forhindre at blodårene blir større? Jeg tar imot forslagene jeg kan få! Takk på forhånd. Hilsen jente 13!

SVAR

Besvart 02.06.2020 18:00:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle