Hopp til hovedinnholdet

Hva er seboreisk eksem? Hvorfor behandles det med krem?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har seboreisk eksem i hele ansiktet mitt. Dette behandler jeg med fungoral krem. Det jeg lurer på er 1. Hvorfor har jeg bare seboreisk eksem i ansiktet og ikke andre steder på kroppen? Slik som jeg har skjønt det (lest fra nettet) så reagerer kroppen min på en sopp, men er ikke denne soppen også på andre steder på kroppen? Skjønner ikke hvorfor ikke hele kroppen er rammet av seboreisk eksem. 2. Hvorfor må man ha fungoral krem på resept fra legen, men ikke fungoral shampoo? Er kremen sterkere enn shampooen? 3. Hvor lenge holder en fungoral krem seg etter at tuben er åpnet? Det står på bakken at utløpsdatoen er noe med 2022, men gjelder dette etter at tuben er åpnet? De på apoteket sier forskjellige ting. Jeg blir helt forvirret. Det står heller ikke noe om dette i bruksanvisningen. 4. Bør jeg gi beskjed til en fremtidig kjæreste at jeg har denne hudsykdommen?Synes det er litt trist å tenke på at mest sannsynlig er det ingen som vi kysse meg, ihverfall ikke på pannen, tiltross krem

SVAR

Besvart 09.09.2020 17:01:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle