Hopp til hovedinnholdet

Kan man teste for herpes og få vite om man har det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg hadde sex med en jente for over et år siden, og 28 dager senere fikk jeg noe jeg trodde var en herpesinfeksjon i underlivet. Jeg dro på legevakten og beskrev symptomene, legen kikket kjapt på det og bekreftet at det var det jeg trodde, og testet derfor aldri om det faktisk stemte. Men det jeg trodde var en herpesinfeksjon for første gang var mildere enn soppinfeksjoner jeg har opplevd, og det varte i omtrent fire dager, så var jeg hundre prosent normal i form igjen etter seks dager. Jeg hadde ingen andre symptomer enn svie, kløe, rødhet og sår. Men jeg har hatt soppinfeksjoner i ettertid som har lignet ekstremt mye på denne opplevelsen, og jeg har aldri hatt en lignende episode igjen. Er det en mulig at legen har tatt feil? Og er det mulig å ta en blodprøve for å sjekke om viruset er i blodet? slik at jeg kan avkrefte eller bekrefte at jeg har herpes.

SVAR

Besvart 24.08.2018 14:07:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha en kjønnssykdom?

Har du hatt ubeskyttet sex? Klør eller svir det i underlivet? Her finner du oversikt over de ulike kjønnssykdommene (soi) som kan smitte ved sex.

 

Les mer
attach_file

Små og store plager i vulva og vagina

Det er vanlig å bli bekymret når du oppdager endringer i underlivet. Ofte er det naturlige endringer, andre ganger er det noe galt. Her er en oversikt.

 

Les mer
account_circle