Hopp til hovedinnholdet

Kan man ta kur mot Klamydia uten å sjekke seg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Venninen min har akkuratt fått beskjed av en tidligere sexpartner at han har klamydia, og kan ha smittet henne. Men hun har planner om å bare gå på kur uten å faktisk sjekke seg. Jeg syntes dette høres litt dumt ut, og syntes hun burde dra til lege eller annen helsepersonal, men hun mener det er unødvendig Hva tenker dere om det? Kan hun bare gå på kuren, og får hun i det hele tatt tak i kuren uten å skjekke seg? Takk for svar!

SVAR

Besvart 18.09.2019 11:00:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha en kjønnssykdom?

Har du hatt ubeskyttet sex? Klør eller svir det i underlivet? Her finner du oversikt over de ulike kjønnssykdommene (soi) som kan smitte ved sex.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
account_circle