Hopp til hovedinnholdet

Kan man få kur mot klamydia uten at foreldrene får vite om det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 15 år gammel som har hatt en del ubeskyttet sex med kjæresten min. Har klødd litt i tissen, men mistenker bare at det er pga av at jeg har shavet underlivet mitt, fordi kløen har sluttet nå. Men jeg har blødd litt etter samleie (Dette har aldri skjedd før). Jeg trodde bare dette var fordi at jeg revnet litt, men så forteller kjæresten min at han mistenker at han har fått klamydia. Jeg søkte opp symptomene på klamydia og en det sto at man kan blø etter samleie hvis man har det. Så mitt spørsmål er egentlig hvis man kan sjekke dette og få kur for det uten at foreldrene for vite om det i helsestasjonene?

SVAR

Besvart 30.01.2020 23:23:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha en kjønnssykdom?

Har du hatt ubeskyttet sex? Klør eller svir det i underlivet? Her finner du oversikt over de ulike kjønnssykdommene (soi) som kan smitte ved sex.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle