Hopp til hovedinnholdet

Sår i underlivet og rundt endetarmen, tror det er herpes. Kontakte lege?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg opplever sår i underlivet og rundt endetarmen. Opplevd det en gang før for rundt 3-4 måneder siden, men da var d bare et ved klitoris og et ved lysken. Nå er det flere, alle rundt endetarmen. Hatt sex uten kondom mange ganger, så tenker kanskje det kan være herpes. Hvor lenge varer et utbrudd? Kan jeg ha sex, evt hvor lenge er det til jeg kan ha sex igjen? Hvor ofte kommer slikt utbrudd? burde jeg gå til legen? finnes det reseptfrie midler jeg kan bruke for det? Går det an å få resept på medisin for det på helsestasjonen?

SVAR

Besvart 14.05.2020 11:02:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skjer ved gynekologisk undersøkelse?

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Hvordan foregår undersøkelsen? Når bør man ta den? Gjør det vondt? I denne artikkelen får du svar.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha en kjønnssykdom?

Har du hatt ubeskyttet sex? Klør eller svir det i underlivet? Her finner du oversikt over de ulike kjønnssykdommene (soi) som kan smitte ved sex.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle