Hopp til hovedinnholdet

Blir kvalm av alt jeg spiser nå og er ikke sulten.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei dere :) Jeg har opplevd i det siste at jeg ikke har appetitt. Når jeg våkner om morgen er det nesten uutholdelig å spise. Jeg blir kvalm av alt jeg spiser, selv om jeg elsker det til vanlig. For å tvinge i meg noe så lusent som en brødskrive så tar det minst 20-30 min, og den er ikke stor i det hele tatt. Jeg får ikke lyst på noe mat heller som vanligvis, og jeg er egentlig veldig glad i mat. Det er også slik til lunsj. Jeg står ved kjøleskapet og lurer på hva det er som jeg kan ta med som lunsj, slik at jeg faktisk har lyst til å spise det når jeg kommer på skola og som ikke gjør slik at jeg blir kvalm. Det ender opp med at jeg ikke tar med lunsj overhodet, og tenker at når jeg kommer hjem så kanskje har jeg mer appetitt. Men det får jeg ikke. Og jeg blir ikke egentlig sulten, akkurat slik som jeg aldri blir sulten når jeg er syk. Jeg glømmer helt det om å spise, og ser på tv, gjør lekser eller går på pc'en. Flere timer går, og jeg er ikke sulten ennå. Klokka er kanskje rundt seks. Det er tid for middag, men jeg klarer ikke å spise mer enn en liten posjon, fordi jeg blir kvalm rett og slett. Foreldrene mine lurer på hvorfor jeg er ferdig så innmari tidlig med å spise, og jeg er jo helt ærlig og sier at jeg egentlig ikke var noe spesielt sulten til å begynne med. Så jeg lurer på hva som muligens forårsaker dette? Det eneste som har skjedd i det siste som er "annerledes" er at jeg går på p-piller av merket loette som jeg har brukt i snart 3 måneder, og at jeg er forelsket. Ser du noen rød tråd mellom disse tingene? Takk for at dere tar dere tid til å besvare spørsmålene jeg har sendt inn så bra :) Hilsen en litt slapp jente.:)

SVAR

Besvart 19.06.2013 14:37:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha blitt gravid?

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

 

Les mer
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

P-piller, p-ring og p-plaster - og fare for blodpropp

Kombinasjonspreparater (p-piller, p-ring og p-plaster) er trygge og sikre prevensjonsmetoder, men har også noen bivirkninger. Blodpropp er en sjelden, men alvorlig bivirkning.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
account_circle