Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en klump på midten av min penis

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Det jeg skal til og stille spørsmål om er kansje blitt spurt om tidligere, men jeg vil forsikre meg at jeg får et pålitelig svar på det jeg lurer på. Her et utdrag av det spørsmålet jeg har sett på som ligner mitt:

---------------------------------------------------------

Spørsmål
Hei:)

jeg er en gutt på 16 år, og har hatt ett forhold med en jente i over halvannet år nå. Vi var begge jomfruer nå vi ble sammen, noe vi ikke lenger er. Hun går på p-piller og vi har sex uten kondom..

Jeg har fått en liten rød klump på baksiden av penisen min.. lurer på hva dette kan være, det minner meg veldig om en klump man får i ansiktet, liksom en indre kviseklump da viser du skjønner.. Burde jeg oppsøke lege eller er dette noe som vil gå vekk med tid?

hilsen usikker gutt på 16

Svar

Hei, og takk for spørsmål!

Det er ikke godt å si hva dette er for noe, men det mest nærliggende er å tenke at dette er helt normalt, og ikke trenger legetilsyn.

Penis kan få sår og kviser som alle andre deler av kroppen. Huden på penis har mange små talgkjertler som kan bli betente og se ut som kviser. Disse prikkene kommer det noen ganger noe hvitt ut av om man klemmer på dem. IKKE KLEM på dem. Det kan gjøre vondt verre, og man kan lett få en ubehagelig infeksjon.

Andre typer prikker som er helt normale er bl.a. spicula glandis, som noen kaller penisperler. De danner ofte en krans av helt små prikker rundt penishodet, og er helt normalt.

For ordens skyld: Kjønnssykdommer som oppleves som "prikker" er bl.a. herpes og kjønnsvorter.
Herpes oppleves ofte mer som små grupper av blemmer, som sprekker og væsker. De svir ofte en del.
Kjønnsvorter beskrives ofte som blomkål-lignende, og ser ofte ut som vorter på andre steder av kroppen.
Både kjønnsvorter og herpes er svært smittsomt. Det er ufarlig, men kan være plagsomt. (Noen er ekstremt plaget.) Utbruddene kan behandles, men forsvinner uansett av seg selv etter en tid. Man kan ikke teste seg for disse når man ikke har utbrudd. Kondom beskytter ikke 100%, ettersom sykdommene kan smitte fra/til områder som ikke er dekket av kondomet også. Kjønnsvorter kan man kun smitte med om man har hatt seksuell kontakt tidligere, men herpes kan smitte fra munn, uten at man har hatt seksuell kontakt med noen andre tidligere. (Munnherpes (også kalt forkjølelsessår) er svært vanlig, og ikke noen kjønnssykdom i riktig forstand.)

Hvis dere to bare har hatt sex med hverandre, og du tror dette kan være herpes, er det lurt å oppsøke lege eller helsestasjon.

------------------------------------------------

Mitt spørsmål er da:
Jeg har en klump på midten av min penis som aldri har plaget meg, klør ikke, er ikke rød eller andre farger, er ikke en blemme, osv. Denne klumpen oppstod for noen mnd. siden. Har egentlig aldri brydd meg så mye siden jeg ikke har hatt noe irriterende eller smerte. Men en dag ville jeg klemme på den for å se om det muligens var en kvise? Da jeg klemte med litt styrke kom litt hvitt ut (som nevnt over om talgkjertler). Og klumpen ble litt mindre, nesten borte, men den har vokst seg opp igjen. Og jeg plages ikke nå heller. Men ville bare spør om dette bare høres ut som en normal ting? Vil den forsvinne med tiden?

Hilsen gutt 19år
account_circle