Hopp til hovedinnholdet

Hei, er ei jente som er 1.64 og veier 42 kg ca. Jeg spiser egentlig alt jeg har lyst på. Av og til føler jeg meg for tynn, og vil gjerne legge på meg til 50kg! Det synes jeg hadde vært fint faktisk. Trenger tips til å legge på meg.

 

Spørsmål
Hei, er ei jente som er 1.64 og veier 42 kg ca. Jeg spiser egentlig alt jeg har lyst på. Av og til føler jeg meg for tynn, og vil gjerne legge på meg til 50kg! Det synes jeg hadde vært fint faktisk.. Føler ingen gutter liker meg. Jeg har aldri hatt kjæreste, og føler egentlig at dette er grunnen da. Siden alle guttene i klassen min liker bare venninna mi og de snakker bare til henne, men ikke meg. Hun er 1.67 og veier 53 tror jeg. Og jeg vil bli som henne, og hvis jeg veier 50kg, er jeg lik som henne da? Har du noen gode tips på hvordan jeg kan legge på meg?
Jeg har alltid vært tynn og har arvet den høye forbrenningen etter mamma, hun var akkurat sånn som meg da hun også var liten, at hun hadde så høy forbrenning. Hun sa hun var så glad da hun var gravid siden da følte hun for en gang i livet sitt at hun ikke var tynn.
Vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, tenker på det hele tiden.. føler jeg har for tynne lår, sånn umoden kropp. Dette er ikke noe gøy :( Klarer ikke tenke på noe annet enn kroppen min, har aldri tenkt så mye på den så mye som nå før..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

I ungdomsårene blir de fleste nokså opptatt av kroppen sin og mange er ikke fornøyde med hvordan de ser ut. Du er ikke alene om det med andre ord. Vekten din er innenfor "normalen" når jeg ser den i forhold til din høyde. Men du ligger i det nederste området og det hadde muligens ikke gjort noe om du hadde lagt på deg noen kilo. Du vil gjerne ha tips for å legge på deg. Men det kan faktisk være litt vrient hvis du har en høy forbrenning. I utgangspunktet er det å spise kalorieholdig mat og gjerne så mye du orker. Men du skal samtidig sørge for et variert kosthold med mye grønt og frukt. Dette gir ikke så mye kalorier.
Jeg synes du bør prøve å akseptere kroppen din slik den er. Det er ikke kroppen som teller mest når det gjelder å få seg kjæreste. Her teller helheten og da mener jeg både utseendet og væremåten. Hvordan du er som person og hvilke egenskaper du har teller like mye. Ikke fortvil, jeg tror det finnes noen gutter "der ute" som vil bli forelsket i deg.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om reising?

Hvilke fordeler har du med et europeisk helsetrygdkort?