Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler jeg ikke har noen bestevenn. Jeg føler også at jeg er annerledes da jeg er større en de andre jentene. Gutta ignorerer meg. Får ikke til å snakke med mamma. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13, jeg har lenge følt at jeg egentlig ikke har noen venner og sånt, alle andre rundt meg har liksom en bestevenn eller en de er veldig glad i mens jeg har liksom ingen. Jeg er også ganske lei meg fordi at ingen av guttene liker meg heller for når jeg er sammen med noen av jentene så kommer guttene bort og ignorerer meg helt, jeg er ikke pen og jeg er ganske stor også. På klasse bilder så ser man alltid at jeg er et hode høyere enn alle andre og at jeg er mye kraftigere og da føler jeg meg veldig utenfor. Jeg tror jeg har hatt en bestevenn men for ikke så lenge siden fant jeg ut at vi ikke har noe til felles unntatt at vi går i samme klasse. Det er en jente jeg har lyst til å bli bedre venn med men hun har en annen venn fra før av som gjør liksom alt sammen og når de to er sammen så er de ganske utestengene. Jeg har også lyst til å prate med mamma om alt men det blir bare rart fordi vi er ikke sånn med hverandre. Hva gjør jeg?

SVAR

Besvart 11.11.2015 22:06:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Ensom? Du er ikke alene!

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle