Hopp til hovedinnholdet

Min venn har veldige problemer. Hun klarer nesten ikke å spise. Hennes far er alkoholiker og hennes mor er sykmeldt. Jeg har forsøkt å hjelpe henne men klarer det ikke.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har en venn på 14år som har veldig problemer. Hun spiser såvidt selv om jeg prøver å hjelpe henne til å spise mer. Hun tror hun er kjempetjukk og får dårlig samvittighet overfor å spise. I tillegg er foreldrene skilt og faren er alkoholiker. Hun har snakket med moren en gang men det hjalp ikke stort. Jeg prøver å hjelpe henne hver dag, men hun klarer ikke å ta imot hjelpen min! Alt dette har ført til at hun blir stresset i nærheten av mat og såvidt snakker med noen på skolen. Hun liker ikke seg selv og bryr seg mer om andre enn seg selv. Moren er sykemeldt, og hun vil ikke snakke med henne om alt dette fordi hun bryr seg mer om at moren må få hvile. Hun sier hele tiden til meg at hun vil bare dø. Hun blir kvalm og dårlig av å spise under en halv skål med frokostblanding. Prøver å hjelpe, men er ikke kvalifisert til noe sånt. Vær så snill og hjelp! Hilsen en desperat venn

SVAR

Besvart 25.09.2016 14:48:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Foreldre med psykiske problemer?

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
account_circle