Hopp til hovedinnholdet

Røde flekker på penishodet

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Oppdaget for akkurat litt over et år siden røde områder/større flekker rundt om på penishodet. Utseendet på disse har holdt seg så og si likt siden da, men blir ofte mer fremtredende etter sex/onani. Er likevel synlig til vanlig. Har ikke opplevd kløe eller svie, eller andre ubehageligheter, så det er sånn sett ingen plage fysisk, men jeg bekymrer meg jo naturligvis en del for dette likevel. Særlig siden dette ikke har forsvunnet enda, nå et år senere. Jeg er en seksuelt aktiv mann i fast forhold i 2-3 år, og har sex/onanerer det jeg vil si er relativt ofte. Håper dere kan hjelpe meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Noen eksakt diagnose kan jeg dessverre ikke gi deg over internett, men jeg mistenker ingen alvorlig sykdom ut fra det du beskriver. Det kan være en form for eksem, men jeg råder deg til å oppsøke fastlegen din for nærmere samtale og undersøkelse. jeg mistenker ikke kjønnssykdom, men har du hatt ubeskyttet samleie med ny partner, uten å ha testet deg etterpå, anbefaler jeg testing for klamydia. Det er gratis. Ved behov kan legen henvise til hudlege.


Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse